ÇAYLI YULAF EZMESİ
TAVSİYE EDİLEN ÇAY: ENGLISH BREAKFAST
Assam, Kenya, Seylan ve diğer kökenlerden gelen çayların çok yönlü kaliteli karışımı. Güçlü ve canlandırıcı bir tada sahip, günün her saati veya her durum için olağanüstü bir demleme.
ZORLUK
KOLAY
SÜRESİ
15 DAKİKA
HARMAN
ENGLISH BREAKFAST
ÇAY ÖZELLİKLERİ
ENGLISH BREAKFAST
MALZEMELER
- 1 su bardağı/120 gr yulaf lapası
- ½ fincan/60ml hindistan cevizi sütü
- ½ fincan/60ml English Breakfast çayı
- 2 yemek kaşığı Chia tohumu
TARİF
1.İngiliz Kahvaltısı çayını kutunun üzerindeki talimatlara göre demleyin – 1 poşet çay 250 ml suda en az 3 dakika.
2.Hazır olduğunda, küçük bir tencereye 60 ml ekleyin.
3.Yulafınızı, chia tohumunuzu ve hindistan cevizi sütünü içine dökün ve malzemeleri kaynayana kadar ısıtın.
4.Yulaf lapası kaynama noktasına geldiğinde ısıyı azaltın ve istediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Karışımı sık sık karıştırın.
5.Yulaf lapasını istediğiniz kıvama getirdikten sonra ocaktan alın.
6.İsteğe göre kuru meyve, kuruyemiş, fındık yağı, yoğurt, kefir, çilek veya granola ekleyin.
Servis yapın ve keyfini çıkarın. Afiyet olsun.
Add comment