DÖKME YAPRAK ÇAY VS ÇAY PAKETLERİ – HANGİSİ EN İYİSİ?
Dökme yaprak çay vs çay poşetleri – asırlık tartışmaya biraz ışık tutuyoruz.
Büyük bir çay severseniz, şüphesiz dökme yaprak ve çay poşetleri olarak satılan birçok farklı çay çeşidine sahip bir dolabınız vardır. Her ikisini de içmenin olumlu yanları vardır ve bu blogda farklılıklara ve dikkate alınması gereken şeylere bakacağız – o zaman kendiniz karar verebilirsiniz. Ahmad Tea’da dökmr yapraklı çay ve çay poşetleri satıyoruz ve onları eşit derecede seviyoruz. Bizim için karar, çayı içeceğimiz duruma dayanıyor.
Ne fark etmez ki? (Bariz olanın dışında)
Dökme yaprak çayları boyut ve şekil olarak değişebilse de, tipik olarak bütün, kırılmamış yapraklardan (ortodoks çayı) oluşur ve her bir fincan çayı demledikten sonra atılması gereken bir ambalaj yoktur. Çayı yapmak için bir çaydanlık, bir çay süzgeci veya belki de çay fincanınıza veya çaydanlığınıza oturan bir infuser’a ihtiyacınız olacak. Her iki durumda da, işlem çay poşetleri kullanmaktan biraz daha uzun sürer.
Çay poşetlerinin içinde genellikle CTC (ezme, yırtılma, kıvrılma) adı verilen bir üretim yöntemiyle yapılan daha küçük çay parçaları vardır. Sonuç olarak çay, çayın lezzetinin ve renginin torbaya, çay bardağınıza daha hızlı nüfuz etmesini sağlayan daha geniş bir yüzey alanına sahiptir. Bir çay poşeti ile bir fincan çay yapmak hızlı ve kolaydır ve her çay poşeti lezzetli bir fincan yapmak için mükemmel miktarda çaya sahiptir. Birçok çay poşeti artık kullanıldıktan sonra evde kompostlanabilir.
Hangisi daha iyi?
Ahmad Tea’da her şekilde lezzetli bir fincan çay yapıldığına inanıyoruz ve eşit derecede hayranız! Hem zamanınız hem de ekipmanınız varsa, dökme yaprak çayın sıcak suda yavaşça açılarak lezzetli bir çay demliği yaratması gibi çok güzel bir şey var. Dökme yaprak çayı yapmak için birkaç adım vardır ve her biri sıfırlanmak, rahatlamak ve dikkatli bir anın tadını çıkarmak için bir fırsattır. Ayrıca bir çaydanlıktan çay dökmenin ve etkinlik için bir fincan seçmenin şık ve zarif bir şeyi vardır.
Bununla birlikte, hepimiz yoğun yaşamlar sürüyoruz ve günümüzde birçok çaydanlık ve bardakta dahili süzgeçler olmasına rağmen, bazen bir fincan çay istediğimizde gerekli ekipmana sahip olmak bizim için pratik değildir. Sürekli olarak uygun ve lezzetli bir fincan çay ürettikleri için çay poşetlerini seviyoruz. Son derece yetenekli çay karıştırıcılarımız, sürekli olarak mükemmel tadım çayını oluşturmak için yorulmadan çalışır. Çay poşetleri her yerde kullanılabilir ve genellikle işlem dökme yaprak çayından çok daha hızlı olabilir.
Farklı durumlar farklı şekillerde çay demlemeyi gerektirebilir. Örneğin işyerinde bir çay poşeti ile bir fincan çay yapmak çok daha kolay ve hızlıdır. Evde, birçok insan ise bir demlik dökme yaprak çayı demlemek ve sürecin her adımının tadını çıkarmak için zaman ayırıyor.
Dökme çayın daha kaliteli olduğunu duymuş olabilirsiniz, ancak gerçekte hem dökme hem de çay poşeti çayı kalite olarak büyük ölçüde değişebilir. Menşe bölgesi, üretim mevsimi, büyüme dönemindeki hava durumu, çay bahçesinin yönetimi ve üretim süreci lezzetini satıldığı formattan çok daha fazla etkileyecektir. Dökme yaprak çay için söylenebilecek şey, bir demlikte sıcaklığın daha iyi korunması ve çayın demlenecek daha fazla alana sahip olmasıdır. Ancak bir çay poşeti kaliteli bir karışım içeriyorsa ve düzgün bir şekilde hazırlanıyorsa, sonuç da aynı şekilde iyi olabilir.
Dökme yaprak çayı denemeye geçmek istiyorsanız, aşağıda takip etmek için bazı genel basit talimatlar verilmiştir. Ambalajında her karışım için özel talimatlar bulacaksınız.
1- Çaydanlığa kişi başı bir çay kaşığı çay ekleyin, ayrıca İngiliz geleneğine göre ‘çaydanlık için bir tane’. Misafirleriniz biraz daha hafif isterlerse her zaman ekstra su / süt ekleyebilecekleri için çayı daha güçlü demlemenin her zaman daha iyi olduğunu görüyoruz.
2- Taze çekilmiş ve mümkünse filtrelenmiş su kullanarak, su ısıtıcınızı bardak sayınıza uyacak şekilde doldurun.
3- Su ısıtıcınızı kaynatın, sonra dökün veya çayınız biraz daha soğuk su gerektiriyorsa (bazı yeşil çayların yaptığı gibi), birkaç dakika bekleyin.
4- Kapağı çaydanlığınıza yerleştirin ve pakette öngörülen süre boyunca demleyin.
5- Karıştırın, sonra çayı dökün ve fincanınıza süzün. Bazı yüksek kaliteli oolong ve yeşil çaylarla genellikle yaprakları yeniden demleyebilirsiniz – bu durumda 2-5 adımlarını tekrarlayın
6- Damak tadınıza göre herhangi bir ekstra ekleyin – süt, limon, bal, nane yaprakları vb.
7- Afiyet olsun
Çayın harika yanı, deneyecek çok fazla çeşit olmasıdır. Ufkunuzu genişletin ve çay bardağınızla dünyayı dolaşın. Siyah çayı seviyorsanız, neden farklı bir kökenden siyah çay denmiyorsunuz? Örneğin, Hindistan’ın Darjeeling eyaletindeki Himalaya eteklerinde yetişen çayların tadı Sri Lanka’nın alt kesimlerinde yetişenlerden çok farklı olabilir. Yeşil bir çayın tadını çıkarırsanız, yaprakların nasıl işlendiği yönteminin infüzyona kendi farklı karakterini verebileceği bir oolong ile de ilgilenebilirsiniz. Aromalı çayları veya soğuk demleme çaylarını denediniz mi? Fırsatlar çay ile sonsuzdur!
Add comment